Cooperante_relax-min

Van een gedwongen naar een gelukkig huwelijk

Na een maandenlange voorbereiding en hard werken is het moment daar, je gaat je aanbesteding publiceren! Enerzijds is dit een proces waar je ervaring mee hebt, anderzijds blijft het een proces met een onzekere uitkomst. Want welke partij gaat de aanbesteding winnen? Met wie ga je deze complexe klus klaren? Onzekerheden gedurende de aanbesteding worden nog eens verder gevoed door de geïnteresseerde bedrijven en de vragen die ze je stellen. En niet te vergeten de eigen ervaring die je hebt met deze bedrijven en hun medewerkers. Want laten we eerlijk zijn, we werken liever samen met mensen waar we in het verleden goed en vooral prettig mee hebben gewerkt.

Wie uiteindelijk ook de “winnende” partij wordt, een ding staat vooraf al vast: Je gaat een maanden- soms wel jarenlange samenwerking met iemand aan. En dat kan voelen als een gedwongen huwelijk. Zeker als je de partij in kwestie nog niet kent. Bij Cooperante zorgen wij er liever voor dat je samenwerking en project een gelukkig huwelijk wordt! Daarom geven wij je in dit blogbericht tips hoe je goed een samenwerking aan kunt gaan na een aanbesteding.

De offertes zijn ontvangen en beoordeeld, de winnaar is bekend

Helaas niet het bedrijf waar je op hebt gehoopt, maar een waar je zelf geen of weinig ervaring mee hebt. Een mix van emoties overvalt je. Gelukkig is het in ieder geval niet het bedrijf waar je slechte ervaringen mee hebt. Je bent benieuwd hoe het samenwerken met het winnende bedrijf en haar medewerkers is.

Maak zakelijk én persoonlijk kennis met elkaar

Naast de gebruikelijke afstemming en kennismaking is het beide bedrijven aan te raden om voldoende tijd te nemen voor de kennismaking, zowel op zakelijk als persoonlijk niveau. Stel daarnaast een gezamenlijke projectvisie op, waarmee je zorgt voor een goede basis voor de realisatie van je project. Met deze ingrediënten vorm je een houvast waar je gedurende het gehele project plezier van hebt, op kunt terugvallen en die je helpen je koers te behouden.

Maak van elke samenwerking met nieuwe partijen een gelukkig huwelijk!

Ja, een aanbesteding leidt vaak tot een gedwongen samenwerking tussen bedrijven, het zijn echter nog altijd de mensen die er invulling aan geven. En die mensen dat ben je zelf, dat zijn wij! Je hebt zelf voor een groot deel in de hand hoe een samenwerking gaat verlopen. Ook als dat een “gedwongen” samenwerking is. Met de juiste instelling en ondersteund met bovenstaande adviezen weten we zeker dat je van elk gedwongen huwelijk een gelukkig en bovenal succesvol huwelijk maakt!

 

Meer adviezen ontvangen? Neem eens contact met ons op. We gaan heel graag het gesprek met je aan. We weten zeker dat een eventuele samenwerking altijd een gelukkig huwelijk op zal leveren!